Voice of Finland

Uudenlainen laulukilpailu Voice of Finland aloitti TV Nelosella 2011. Se pohjautuu hollantilaiseen Voice of Holland-formaattiin, ja sitä pidetään tavallaan MTV3:lla esitettävän Idolsin kilpailijana. Voice of Finlandin perusajatus on, että ”vain ääni ratkaisee”.

Kilpailutilanteessa tuomareina toimivat yleensä (niinkuin Idolsissakin) tunnettuja suomalaisen musiikin vaikuttajia ja artisteja ja he eivät näe kilpailijaa, vaan ainoastaan kuulevat hänen laulusuorituksensa. Kilpailu etenee niin, että tuomariston jäsenet, joita on yleensä neljä, perustavat omat tiiminsä ja valitsevat niihin kilpailijat, joita he sitten valmentavat kisassa eteenpäin. Viimeisin VoF-voittaja on Michaelin Monroen tiimin Siru Airistola.

Tämä kilpailu on Idolsin tapaan toiminut ponnahduslautana useille uusille suomalaisille tähtilaulajille. Esimerkiksi Suomea Euroviisuissakin edustanut Krista Siegfrids oli mukana Michael Monroen tiimissä ensimmäisellä tuotantokaudella. Ensimmäisen kauden voitti kuitenkin Mikko Sipola Elastisen tiimistä.

Toisen kauden voittaja oli Paula Koivuniemen tiimin Antti Railio. Koska kilpailu on melko nuori, on vaikea vielä sanoa tuleeko se ohittamaan jo yli 10 vuoden ikäisen Idolsin suosiossa. Tällä hetkellä nämä kaksi musiikkikilpailua ovat katsojaluvuiltaa hyvin tasaväkisiä.