Suosikkielokuvat kolikkopelien inspiraationa

Monet suositut kolikkopelit ovat syntyneet populaarikulttuurin inspiroimina. Musiikki, tv-sarjat ja elokuvat ovat kaikki vaikuttaneet peleihin. Toisinaan on kyse vain etäisistä vaikutteista, kuten äänimaisemasta tai visuaalisesta ilmeestä. Yhä useammin puhutaan kuitenkin ns. brändätyistä peleistä, joissa kolikkopeli hyödyntää tutun artistin tai elokuvan brändiä itse pelissä ja sen markkinoinnissa. Tässä artikkelissa keskitymme elokuviin ja tv-sarjoihin.

Viimeisin esimerkki vastaavasta kaupallisesta yhteistyöstä on Netentin julkaisema Vikings. Huippusuositun tv-sarjan viidennen tuotantokauden julkaisun yhteyteen ajoitettu peli on sekä ääniensä että grafiikoiden puolesta todella kunnianhimoinen tuotanto. Sarjan synkkyys on mallinnettu luontevasti ja uskottavasti. Pelin erikoisominaisuus on Raid Spins -toiminto, joka moninkertaistaa voittolinjojen määrän verrattuna peruspeliin, jossa voitot jäävät verrattain vaatimattomiksi.

Elokuvapelejä on moneen lähtöön

Netent on vuonna 2018 julkaissut myös toisen elokuvaan perustuvan suurtuotannon. 1990-luvun klassikkoelokuva Jumanji sai viime vuonna Dwayne Johnsonin tähdittämän – suositun mutta elokuvana varsin lattean – jatko-osan, joka sai myös kolikkopeliversion. Jumanji-kolikkopelin bonuspeli käyttää esikuvansa maailmaa hienosti hyväkseen; pääset nimittäin kokeilemaan itse Jumanji-peliä. Noppaa heitetään ja villieläimiä ilmestyy ruutuun voittoja tuoden.

Yksi hauskimmista esimerkeistä siitä, miten elokuvan maailma mallinnetaan hyväksi kolikkopeliksi, on Blueprint Gamingin tuottama Ted. Räävittömän pehmonallen elämään sukeltava elokuva toimii mainiosti myös kolikkopelinä. Peruspelin aikana päähahmo nukkuu (mahdollisesti sammuneena) ruudun etualalla, mutta pelissä on onneksi monia eri erikoistoimintoja, ja niiden aikana Ted herää eloon. Tämä ja muut ilmaiset hedelmäpelit löytyvät netin pelipaikoista.

Dinosauruksista löytyy useampaankin peliin

Microgaming on puolestaan ottanut käsittelyyn Steven Spielbergin dinoklassikon Jurassic Park ja vieläpä kahteen otteeseen. Yhtiön portfoliosta löytyvät nimittäin sekä alkuperäiselokuvaan pohjautuva versio sekä muutaman vuoden tuoreempi tekele Jurassic World, jonka pohjana on toiseksi edellinen, väsähtäneempi jatko-osa. Peleinä molemmat toimivat varsin kelvollisesti omilla tavoillaan. Varsinkin sattumanvaraisesti ruudulle ilmestyvät dinosaurukset säväyttävät kerta kerralta.

Viimeisenä otetaan käsittelyyn Planet of the Apes. Netentin tuottama peli perustuu elokuvasarjan tuoreimpaan osaan, ja se on kolikkopelinä varsin mielenkiintoinen. Ruutu on jaettu kahteen osaan: aamuun ja hämärään (elokuvan “Rise” & “Dawn”), ja molemmat todellisuudet ovat saaneet myös omat bonuspelinsä. Tämän lisäksi ilmaiskierrosten aikana molemmat kentät yhdistyvät samaksi pelikentäksi. Monimutkaisesta rakenteestaan huolimatta se on kokeilun arvoinen.