Nouseva suomalainen rock-musiikki

Suomessa tehdään musiikkia nykyään ehkä enemmän kuin koskaan. Vaikka nuorisolla on nykyään sähkökitaran soiton ja LP-levyjen kuuntelun lisäksi valtavasti harrastus- ja ajanviettomahdollisuuksia, on musiikki silti pitänyt pintansa.

Musiikkia on myös tarjolla paljon enemmän kuin ennen, ja sitä on helpompi hankkia, esimerkiksi Internet-kaupoista lataamalla tai kuuntelemalla striiming-palveluja kuten vaikka Spotify. Näin ollen musiikkia myös tehdään paljon. Monia suomalaisia musiikintekijöitä häiritsee se, että vaikka erilaista musiikkia olisi runsaasti tarjolla, niin radioasemat tuntuvat puolestaan muuttaneen musiikkitarjontaansa aina vain kapeampaan suuntaan.

Tuntuu siltä, että kaikki asemat soittavat samaa 10–20 kappaleen listaa, monesti saman kappaleen kuulee tämän vuoksi useamman kerran yhden päivän aikana. Nousevien bändien on näinollen entistä vaikeampi saada musiikkiansa soimaan radioissa ja muualla mediassa.

Internet on kuitenkin hyvä paikka löytää uusia suomalasia tulevaisuuden tähtiä, esimerkiksi riippumaton musiikinjulkaisija Audiosaari  tai Facebookissa toimiva UMY. Onkin mielenkiintoista nähdä, mikä tulee jatkossa olemaan se paikka, mistä uudet yhtyeet lyövät läpi. Spotify on ollut yksi suosituimpia digitaalisia palveluja jo pitkään, iTunesin ja muutaman muun vastaavan ohella.

Perinteiset kanavat, kuten paikallisradiot, eivät välttämättä ole enää tulevaisuudessa ainoa paikka, mistä ihmiset kuulevat uudet kappaleet. Erilaiset älypuhelimet ja muuta kannettavat laitteet, sekä nopeutuneet internet-yhtyeet mahdollistavat sen, että jo piankin voi Internet tavallaan korvata perinteisen radion.