Guns N’ Roses lavoilla ja pelissä

Guns N’ Roses oli taatusti yksi 80-luvun kovimpia tapauksia, se jätti toisinaan varjoonsa jopa tärkeät valtiomiesten tapaamiset ja kohu-uutiset. Uskomattoman vahvan karisman ja tiukan rockin avulla Gunnarit pysyivät huipulla vuosia alalla, joka armottomasti pyyhkii huipulle nousseet menemään uusien tulijoiden tieltä.

Axl Rose piti kuitenkin porukkansa niin uutisissa kuin myös levylistojen kärjessä 80-luvun puolivälistä aina 90-luvun alkuvuosiin asti. Riidattomina eivät rivit aina säilyneet, sillä kokoonpanossa on laskettu olleen vuosien aikana 21 eri jäsentä. Useat yhtyeen hiteistä ovat nousseet ikivihreiden asemaan, ja ne soivat myös uudemman sukupolven suosikkeina.

Viime vuonna kuultiin kummia, kun huhut mammutin paluusta levisivät mediassa. Olisiko jättiläisillä vielä paukkuja palata lavoille voittajana? Samaan aikaan NetEnt julkaisi nopeasti suosioon nousseen slotin, joka kantoi kaikille tutun yhtyeen nimeä. Videokolikkopelissä kuullaan yhtyeen parhaimpia hittejä ja rokataan samalla kolikoita pelitilille. Monipuolisessa pelissä on hyvät erikoistoiminnot, joiden parissa aika ei käy pitkäksi.

Nousu ja tuho

80-luvulla yhtye pyöri kohuotsikoissa viikoittain – hotellihuoneissa sikailtiin, kun elämä tuntui olevan kaaoksesta toiseen siirtymistä. Niiden vastapainona yhtye kuitenkin jaksoi vääntää hittejä toisensa perään ja keikkailla ennätyspitkiä kiertueita.

Kova elämä ja kiristyneet välit ajoivat kuitenkin Gunnarit lopulta erilleen, minkä takia vannoutunutkaan fani ei uskaltanut toivoa bändin paluuta yhteen. Ihmeiden aika ei kuitenkaan ole ohi, sillä tänä vuonna bändi saatiin keikalle myös Suomen Hämeenlinnaan. Keikkaa on kehuttu energiseksi – monen mielestä vanhentuneet rokkiparrat jaksoivat heilua kovempina kuin koskaan aiemmin. Jäsenet ovatkin matkanneet vuosikymmenien aikana nousuun ja tuhoon sekä vielä kerran huipulle – katsotaan, kuinka pitkälle yhtyeen vauhdilla vielä päästään.

Riittääkö nostalgia nosteeseen?

Axl Rosella on kumppaneineen takataskussa kiitettävä määrä hittejä, joita kuunnellaan sujuvasti pitkän tauon jälkeen useita kertoja. Nähtäväksi jää, saavatko fanit vielä vanhojen biisien rinnalle uusia. Bändi palasi areenoille yhtä itsevarmana ja osaavana kuin ennenkin. Vuosien kertyminen on kuitenkin karistanut ulkokuoresta turhan leveilyn ja tuonut tilalle aitoa iän suomaa karismaa. Welcome to the Jungle soi yhtä säröilevän kauniisti kuin ennenkin, kun taas Slashin sooloilu on korkeintaan jalostunut astetta paremmaksi. Tervetuloa kukkoilemaan rockin tahtiin uudelle vuosikymmenelle, Gunnarit!